BlogBouwNieuws

1e Kielblok gestort WPP | 3

Op 11 dec 2017 is het startsein gegeven voor de Nieuwbouw van Royal van Lent in Amsterdam.

Met het storten van het eerste kielblok is deze mijlpaal kracht bijgezet. Het kielblok werd in een feestelijke sfeer gestort door de heer Olivier Levebvre, (LVMH), de heer Jan-Bart Verkuyl (CEO van Royal van Lent) en de heer Koen Overtoom (CEO van Havenbedrijf Amsterdam.)

Jan-Bart Verkuyl opende de middag. Hij gaf in het kort een terugblik op de afgelopen paar jaar en legde uit hoe Royal van Lent uiteindelijk in Amsterdam is neergestreken. Nadat de keuze voor deze locatie uiteindelijk was gemaakt, waren de plannen in now time rond. Dit alles kan gerealiseerd worden: “Dankzij de visie en de samenwerking met Havenbedrijf Amsterdam zijn we gekomen waar we nu zijn” aldus Jan-Bart.

Port of Amsterdam

Koen Overtoom gaf in zijn speech aan dat hij zich nooit gerealiseerd had hoe mooi het product van Royal van Lent is. Hij kwam daar achter toen hij 2,5 jaar geleden een bezoek aan Kaag bracht. Daar zag hij met eigen ogen hoeveel mensen er met heel veel liefde, hightech bezig zijn om hun product te maken. Toen wist hij dat dit een sector is, die hij graag naar Amsterdam wilde halen. Gelukkig waren ze net op tijd om Royal van Lent deze locatie aan te bieden. Anders was de werf wellicht aan de neus van Amsterdam voorbij gegaan. ‘Wij zijn heel blij met de vestiging van Royal van Lent Feadship in onze haven, want de scheepsbouw brengt kennis en ambacht naar onze stad en regio en dat is van grote toegevoegde waarde. Ik ben er van overtuigd dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt en dat we nog mooie dingen gaan realiseren’, aldus Koen Overtoom.

Kielblok storten

Na de toespraak van Koen Overtoom en Jan Bart Verkuyl was het tijd om naar buiten te gaan voor het ceremoniële deel. Een gedeelte van de bouwplaats was afgezet, zodat de genodigden veilig over de bouwplaats naar de plek van handeling konden lopen. Nu werd pas echt duidelijk hoe groot de nieuwe hal zal worden. Als markering van het nieuwe dok waren duidelijk zichtbare palen op de hoeken gezet, zodat iedereen de omvang van het nieuwe dok goed kon zien. Vervolgens werd er ceremonieel afgeteld door de genodigden. Toen werd het eerste kielblok door Olivier Levebvre, Jan Bart Verkuyl en Koen Overtoom gestort met een feestelijke knal en spectaculair vuurwerk. In totaal zullen er 65 kielblokken komen.

Toast uitgebracht

Na afloop werd binnen het glas geheven en kon iedereen genieten van een walking lunch. Tijdens de lunch werd nog gezellig nagepraat. Een sfeervol en zeer geslaagd evenement.