Blog

Alula Enkubahri, documentbeheerder

Mijn naam is Alula Enkubahri. Ik ben geboren in Asmara (Eritrea) en ontvluchtte 15 jaar geleden het wrede regiem in Eritrea. Ik kwam naar Nederland waar ik nu al ca 11 jaar woon. In Eritrea was ik docent op een middelbare school en gaf les aan leerlingen van 14 jaar oud. Daarnaast ben ik journalist en schrijf artikelen over politiek.

Via via kwam ik in contact met Jan Wouter Humme. Hij heeft mij benaderd en me de vraag gesteld of ik misschien documentbeheerder wilde worden van het Project in Amsterdam. Dit is voor mij een hele eer en een mooie uitdaging. Ik heb (nog) niet veel ervaring met de bouw, maar hoop dat snel bij te leren. Ik vind het echt fantastisch dat deze kans mij geboden wordt. Op deze wijze kan ik een vervolgstap zetten in mijn verdere ontwikkeling en mij op de arbeidsmarkt verder ontwikkelen.

Het is voor mij moeilijk “normaal” werk te vinden gezien mijn achtergrond. Toch ben ik niet iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten. Daarvoor heb ik teveel meegemaakt. Daarom heb ik tot op heden alle mogelijkheden die mij geboden werden aangepakt. Zeker in het begin waren dit vooral werkzaamheden die onder mijn niveau liggen. Ik werk nog steeds ook als schoonmaker, doe dit ook met plezier, toch hoop ik binnenkort meer uitdagender werk te doen.

De kans die mij nu wordt geboden is uniek. Ik ga bij Royal van Lent in Amsterdam werken als documentbeheerder. Ik ga mijn uiterste best doen, zal me inzetten om jullie hiermee te helpen en
goed samen te werken. Tenslotte hoop ik op een beetje begrip als dit nodig is.