BlogBouwNieuws

Column Jan Wouter Humme | WPP 2

Dit is de 2e editie van de Westpoort Post.

Veel gebeurd in korte tijd

We zijn al een tijdje bezig met de realisatie van de nieuwbouw voor Royal van Lent in Amsterdam Westpoort. En in korte tijd is er al veel gebeurd.

 Kick-off

Op 25 oktober 2016 hadden we op een gedenkwaardige locatie de kick-off. Het dock van hal 0 op de Kaag, een mooiere locatie om een project te starten kan je niet vinden. Iedereen kon aan den lijve ervaren wat we gaan maken en waarom.

Bijzonder project: een boeiende en spannende reis.

De nieuwbouw in Amsterdam is dan ook heel bijzonder, qua project, maar ook qua doelstelling; in een hele korte tijd iets fantastisch uit de grond

stampen. Iets spectaculairs. En dat doen we niet zomaar, dat doen we met uitzonderlijk goede partijen, partijen van naam en faam. Partijen die weten wat ze doen en doen wat ze zeggen. Kortom partijen met een excellente performance. Het thema van deze kick – off was dan ook niet voor niets:

REALISING SPECTACULARITY THROUGH EXCELLENT PERFORMANCE

Omgevingsvergunning

Op 16 december 2016 hadden we de 2e milestone: het indienen van de omgevingsvergunning. Ook hier is hard voor gewerkt om dit gerealiseerd te krijgen.

De deadline lag kritisch en er moest veel werk voor worden verzet. Het goede nieuws is dat het is gelukt. En dat is een mooi resultaat.

Start sloop

Ook op 16 december 2016 hebben we ceremonieel de start van de sloop gevierd. Met een kogel werd het officiële startsein gegeven van de start van de sloop van de bestaande opstallen. Gosse Bergsma had de eer om met een druk op de knop de sloop ceremonieel te starten.

Vervolgtraject

Je kan wel iets spectaculairs willen maken, maar dat doe je nooit alleen. De teamspirit is daarom van groot belang. Ik hecht er dan ook veel waarde aan om hier bij stil te staan.

Wat maakt een team een team?

Wat maakt een team “een team”? Hoe ontstaat een team. Is dat door voor de kar te gaan staan en hard te schreeuwen? Een mooi voorbeeld dat we allemaal wel kennen is hoe er naar Louis van Gaal werd gekeken als teamleider van ons nationaal voetbalelftal bij de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië. Hoe kreeg hij het voor elkaar om het zo te laten excelleren. Deed hij dit door autoritair gedrag? Door hard tegen zijn spelers te schreeuwen? Door ze als het ware te dwingen om te presteren? Iedereen weet dat zoiets niet werkt. Ja, heel even misschien, in noodsituaties. Maar niet om langere tijd met elkaar om te gaan en resultaten te bereiken.

De kracht zit hem in de oplossing..

De kracht zit hem erin om ervoor te zorgen dat iedereen zich vanuit een intrinsieke motivatie gaat inspannen en zich zodanig opstelt dat hij / zij steekjes die ander laten vallen, wil compenseren. Om dit voor elkaar te krijgen is best moeilijk. Hoe kan je iemand intrinsiek motiveren. Hoe krijg je het voor elkaar om met z’n allen dezelfde kant op te roeien, en niet de ene helft links af te laten gaan en de andere helft de andere kant.

De kracht zit hem in de oplossing. Door iedereen het gevoel te geven dat hij ertoe doet en dat hij een belangrijke rol speelt in het resultaat.

Together Everyone Achieves More

Samen krijgen we het voor elkaar.

Steve Jobs zei het al:

‘Great things in business are never done by one person.

They’re done by a team of people’

Deze uitdaging zijn we aangegaan. Samen werken we aan één resultaat. Samen bereiken we het einddoel. We zijn begonnen aan een mooie, maar spannende reis. Samen de schouders eronder en samen naar de eindstreep.

Ik wens jullie een mooie reis.

Jan Wouter Humme