BouwNieuws

Hoogste punt wordt hoogtepunt | WPP 5

Woensdag 4 juli 2018, 12.00 uur is een bijzonder moment voor de Nieuwbouw van Royal van Lent. Het hoogste punt van het dok is bereikt. Dit is echt een mijlpaal.

Hoogste punt bijna 35 meter!
Geheel volgens de traditie in de bouw, wordt het bereiken van het hoogste punt gevierd met het hijsen van een vlag. Vanzelfsprekend hebben wij deze traditie bij dit bijzondere werk in ere gehouden.

Het management van Royal van Lent, bestaande uit Jan-Bart Verkuyl, Jeroen Plate en Peter van Mil, heeft samen de Royal van Lent vlag ceremonieel in de top gehesen. De vlag werd met een koord van 250 meter vanaf de dokrand naar de top van de nieuwbouw op bijna 35 meter (34.762 mm exact) hoogte gehesen.

Toen de vlag op de top aankwam werd een banner met de tekst “Hoogste punt nieuwbouw Royal van Lent 4-7-2018” ceremonieel neergelaten.

Heilig water
Port of Amsterdam heeft de ceremonie van het hijsen van de vlag met een blusboot ondersteund. Klokslag 12:00 uur werd het ‘heilig water’ met veel spektakel over de Hornhaven gespoten. Een werkelijk spectaculair gezicht. Alle aannemers en adviseurs van de bouw waren uitgenodigd om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. In totaal waren er ca. 30 man aanwezig. Een strakblauwe lucht en heerlijke temperatuur maakte het plaatje compleet.

Smakelijke Mijlpaal
De ceremonie was bovendien een mooi moment om de bouwers te bedanken en te belonen voor hun inspanningen. Op de bouwplaats was een pizzabakker die voor alle bouwvakkers een heerlijke pizza heeft gemaakt. Zo werd het voor iedereen een memorabele dag en is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt.

De komende maanden zullen de bouwwerkzaamheden nog voortduren en kijken we met zijn allen uit naar de voltooiing van dit mooie project.