BouwNieuws

Toolboxbijeenkomst WPP | 5

Maandthema: Mei | Werken op hoogte

Donderdag 17 mei 2018 is de aftrap gegeven voor de maandelijkse veiligheid toolboxmeetings.

Jan Wouter Humme presenteerde het nieuwe Project Introductie-boekje. Een veiligheid informatiegids voor ALLE bouwplaats medewerkers, maar ook zoals Jan Wouter Humme benadrukt ook bedoeld voor het thuisfront. Veiligheid op de bouw is natuurlijk ook voor de partners van groot belang.

Rode helm en oranje vest

Daarnaast werden de 3 BHV-ers door Royal van Lent herkenbaar gemaakt door het uitreiken van de rode helm en oranje veiligheidsvest met de opdruk BHV. Op deze dag is ook is de veiligheidskundige Nasir Saleem van Cordeel aan alle medewerkers voorgesteld. Nasir gaat dagelijks de veiligheid op locatie controleren, bewaken en verbeteren.

Begrip Toolboxmeeting

Na de korte introductie werd door Ronald Frans, veiligheidskundige van Aboma inhoud gegeven aan het begrip toolboxmeeting in de vorm van een PowerPointpresentatie. Er werd bijvoorbeeld gesproken over het werken op hoogte en de gevaren die zich daarbij voordoen. Het was een boeiende en mooie en met name belangrijke presentatie. Ook collectieve maatregelen, werkomstandigheden en hulpmiddelen om veilig met elkaar te kunnen werken zijn aan bod gekomen. Het gedrag van de werknemers werd ook nog even met name benadrukt.

Introductieboekje uitgereikt

Direct na de toolboxmeeting werd het introductieboekje en geplastificeerde alarmkaart (model creditkaart) aan iedereen uitgereikt en ging iedereen met meer kennis over veiligheid weer aan het werk.