BouwNieuws

Veilig werken in schachten WPP | 5

“Met het ontwikkelen van deze procedure hopen we ongevallen te voorkomen”

Naast het introductieboekje dat is uitgedeeld tijdens de toolboxmeeting van 17 mei 2018, hebben we ook een procedure “veilig werken in schachten” ontwikkeld voor dit project. Wij zien het werken in schachten op dit project als een “verhoogd risico”. Daarom is hier extra aandacht aan besteed. Op dit werk hebben we te maken met “extreem” grote sparingen ten behoeve de leidingschachten in de vloer. Veel partijen zijn in deze schachten aan het werk en de ene partij kan iets moeten doen waar de andere partij niet op heeft gerekend. Aanpassingen of werkzaamheden in de schacht kunnen leiden tot een gevaarlijke situatie voor een andere partij. En dat willen wij uiteraard voorkomen.

Instructies

Als opdrachtgever hopen wij met deze instructies iedereen voor een ongeval (met mogelijk ernstige gevolgen) te behoeden. In deze procedure – die is voorzien van speciaal voor ons gemaakte cartoons om alles wat prettiger leesbaar te maken – staan de instructies en uitleg over het vergunningensysteem.

We hebben geprobeerd het praktisch en werkbaar te maken en te houden. De procedure wordt aan alle medewerkers op de bouw uitgereikt die werkzaam zijn IN DE SCHACHTEN en is tevens verkrijgbaar bij de veiligheidscoördinator op de bouw.