ProjectmanagementRestauratie

Rijksmonument De Hoogt

Restauratie Rijksmonument De Hoogt, Maarn

Project

Een echt “opknappertje” met veel potentie!
Tijdens een wandeling stuitten wij bij toeval op dit pand. Het pand zag er gehavend en troosteloos bij. Verscholen achter een dikke laag klimop zagen we de contouren van dit pand. We moesten wel wat moeite doen om erbij te komen. Tijdens deze eerste kennismaking werden wij geraakt door dit pand en zagen vrij snel de prachtige mogelijkheden. Iets wat klaarblijkelijk door anderen tot dat moment niet werd gezien.

Cultureel erfgoed
Het zoeken naar de juiste Herbestemming van historische panden vormt een uitdaging om dit soort Rijksmonumenten een nieuw leven te geven. ‘Onder de Beuken’ op de Hoogt vormt daar een mooi voorbeeld van. Het pand is in 1907 ontworpen door J.W. Hanrath . Het pand is in 1917 gebouwd en deed oorspronkelijk dienst als dubbele chauffeurs woning met inpandige garage. Als u meer wilt weten van de geschiedenis van dit pand kunt u hier klikken. U vindt hier een uitgebreide beschrijving van het pand.

Behoud historische elementen
Het oude, bijna vergane gebouw zit boordevol historische elementen. Historische elementen zoals de originele kasten, eiken vloeren, oude Waaltjes in de garage en de betimmeringen in de woonkamer zijn in volle glorie hersteld. De oorspronkelijke garagedeuren, aangebracht met panelen, een drietal bovenlichten en voorzien van een ruitvormige roedenverdeling hebben een nieuwe bestemming gekregen.

Resultaat

Een duurzaam nieuw leven
De 3 jaar durende restauratie heeft geleid tot een moderne, comfortabele en functionele woning met kantoor. Een rijksmonument met een zeer representatieve uitstraling en veel mogelijkheden. Een pand dat voldoet aan de eisen van deze tijd, maar bovendien warm, comfortabel, licht en energie zuinig is. We hebben hierbij ook maximaal ingezet op energiebesparende maatregelen.